Product Details

Quinta de Fonte do Ouro

   Denominação de Origem Controlada

10

Karakteristieken

Oogstjaar: 2017
Alcohol: 13%
Wijnhuis: Boas Quintas
Regio: Dao
Boas Quintas

S.A. Boas Quintas werd opgericht in 1991, toen Nuno Cancela d'Abreu, als 4de generatie van en land- en wijnbouwfamilie uit de Dao-regio, beslist om zijn kennis en ervaring te gaan aanwenden om zijn eigen wijnen te gaan commercialiseren.
In 2010 breid hij zijn werkgebied uit tot enkele andere wijnregio's in Portugal, zoals Peninsula de Setubal, Alentejo, Bucelas en Douro.
In 2016 levert het hem de titel van "wijnmaker van het jaar" op, en in ditzelfde jaar word Boas Quintas uitgeroepen tot "wijnhuis van het jaar" door het gerenomeerde magazine Revista dos Vinhos.

Ontdek hier de geschiedenis van Boas Quintas: https://www.youtube.com/watch?v=y2qBC8jHqx0

Dao

Gelegen ten zuiden van de Douro is dit een van de bekendste en oudste wijngebieden van Portugal met een oppervlakte van ca. 20.000 ha.
De witte wijnen zijn helder geel van kleur, licht en fris, met een fruitige smaak.
De rode wijnen zijn robijnrood van kleur en hun nobel karakter komt met name bij wat langere rijping tot uiting, als de wijn nog milder en zachter en bijna stroperig wordt. Druivesoorten o.a.: Wit: Encruzado, Assario-Branco, Borrado das Moscas. Rood: Alfrocheiro Preto, Jaen, Tinta Pinheiro, Tinta Roriz.

Arinto

groen
Witte druivensoort. Wordt Pederna genoemd in het Vinho Verde gebied. Dit is een van de druivensoorten met het grootste potentieel voor de productie van kwaliteits witte wijnen in Portugal. Schijnt afkomstig te zijn uit het gebied Bucelas. De Arinto druif produceert wijn met een intens en uniek aroma, met een prettige, verse en fruitige smaak. Zijn vrij hoge gehalte aan zuren produceert een vrij zuurrijke most die zich goed leent voor gisting op vat en het ouderen in de fles.


Encruzado

groen
Deze cultivar, die een matige productie kent, heeft een hoog alcoholgehalte en heeft het vermogen om bijna de perfecte balans tussen suikers en zuurtegraad te behouden. Hij levert droge, fruitige aromatische wijnen voort in een van Portugal's top wijnregio's, Dao, maar ook in mindere mate in de regio Lisboa begint deze druif haar weg te vinden. De wijn verbetert indien hij gedurende 2-3 jaar rijping heeft op eikenhouten vaten en op de fles. Kenmerkt
delicate aroma's van rozen en viooltjes en een licht notie van citrus. U komt deze druif zowel als monocepage als in blend tegen, en heeft een buitengewoon verouderingspotentieel.