Product Details

Grainha Reserva Tinto

   Denominação de Origem Controlada

16

Karakteristieken

Oogstjaar: 2019
Alcohol: 14%
Wijnhuis: Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo
Regio: Douro
Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Het wijnhuis werd opgericht in 1992 en is gevestigd in Covas do Douro,
Deze omvangrijke Quinta is gelegen in de prachtige regio Cima Corgo in de Douro. De categorie A wijngaarden omvatten 85 hectare, met een uitstekende blootstelling aan de zon, op heuvels aan de noordoever van de Douro.
Het is eigendom van de familie Amorim (het bekende kurk bedrijf).

Het succes van deze wijnen is gebaseerd op de passie van Luisa, die niet alleen wijn maakt op haar eigen wijnmakerij, maar reist om op de grootste wijngaarden op de wereld andere technieken te leren. Haar kwaliteitsnormen zijn zeer hoog, zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij. De wijnen van dit huis vallen dan ook regelmatig in de prijzen.
Het wijnhuis biedt verschillende soorten gebottelde wijnen zoals porto, moscatel, rode & witte wijnen, en andere uitstekende wijnen gemaakt van druiven zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, trincadeira, Tinta Barroca, Tinto Cao en Souzao.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Touriga Franca

blauw
Druivensoort die uiterst geschikt is voor hete regio's. Behoort tot de beste en populairste cultivars voor de portproductie in de Douro streek. Het is een zeer productief ras.
De wijn heeft een goed zuurgehalte, bevat veel tannine en levert zachte, lichte, fruitige en aromatische wijnen.


Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.


Camarate

blauw
Camarate is een van de minder bekende Portugese druivenrassen.
Wordt meestal als blend-wijn gebruikt. Heeft een fijne toets van bosbessen, frambozen en specerijen.