Product Details

Pomares

   Denominação de Origem Controlada

8

Karakteristieken

online tasting: https://youtu.be/6GNmaYZZG5c

Oogstjaar: 2019
Alcohol: 13.7%
Wijnhuis: Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo
Regio: Douro
Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Het wijnhuis werd opgericht in 1992 en is gevestigd in Covas do Douro,
Deze omvangrijke Quinta is gelegen in de prachtige regio Cima Corgo in de Douro. De categorie A wijngaarden omvatten 85 hectare, met een uitstekende blootstelling aan de zon, op heuvels aan de noordoever van de Douro.
Het is eigendom van de familie Amorim (het bekende kurk bedrijf).

Het succes van deze wijnen is gebaseerd op de passie van Luisa, die niet alleen wijn maakt op haar eigen wijnmakerij, maar reist om op de grootste wijngaarden op de wereld andere technieken te leren. Haar kwaliteitsnormen zijn zeer hoog, zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij. De wijnen van dit huis vallen dan ook regelmatig in de prijzen.
Het wijnhuis biedt verschillende soorten gebottelde wijnen zoals porto, moscatel, rode & witte wijnen, en andere uitstekende wijnen gemaakt van druiven zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, trincadeira, Tinta Barroca, Tinto Cao en Souzao.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Rabigato

groen


Gouveio

groen
De Gouveio is de Portugese naam van de bekende Spaanse Godello druif. Eind vorige eeuw bijna uitgestorven, maar sinds kort staat hij weer helemaal terug. Een echte kwaliteitsdruif, die aromatische wijnen geeft. Van frisse limoen en perzik tot amandelen en een intrigerende kruidigheid. En dat rijke pallet combineert de Gouveio met een zacht, vloeiend mondgevoel.


Viosinho

groen
Deze druif is redelijk gevoelig voor meeldauw en botrytis. Dankzij de goede balans tussen de zuurgraad en de aanwezige suikers, kan de kwaliteit uitstekend worden en krijgt men frisse, maar toch krachtige aromatische wijnen, die ook na een aantal jaren nog prima te drinken zijn. De tannines die uit de eiken vaten worden gehaald zorgen dat lagering goed mogelijk is. Vaak wordt de druif gebruikt in blends met bijvoorbeeld de Rabigato en de Gouveio.