Product Details

Herdade Aldeia de Cima Myndru

   Vinho regional

70

Karakteristieken

Oogstjaar: 2019
Alcohol: 13.5%
Wijnhuis: Herdade Aldeia de Cima
Regio: Alentejo
Herdade Aldeia de Cima

Sant'Anna is een klein dorpje nabij Portel, gelegen aan de oude Romeinse heerweg tussen Evora en Beja langs de zuidelijke grens van de Alto Alentejo regio. De naam Sant'Anna was voor het eerst geregistreerd in de eerste helft van de 18de eeuw, na de heropbouw van de oude middeleeuwse kerk tussen de 2 vroegere dorpen, Sima (boven) en Baxo (beneden), zo staat het opgetekend in de geschriften omtrent de stad Portel uit de periode tussen 1722 en 1832, welke worden bewaard in het archief van Vila Viçosa. De bevolking kwam in deze regio wonen voor de vruchtbare gronden. Het was in het dorp "Sima" dat Herdade Aldeia de Cima werd gesticht in 1758.Het huidige project van Luisa Amorim bestaat in het vervallen domein opbieuw op te waarderen, om er Premium wijnen te produceren. Daarvoor werden ook de wijngaarden, welke zich op de nabijgelegen heuvels bevinden, volledig heraangelegd. Wat niet alledaags is in de wijnregio Alentejo is dat er gekozen werd om de wijnstokken in terrasbouw te gaan aanplanten, net zoals gebruikelijk is in de regio Douro.

Alentejo

Alentejo is een zuid-centraal gebied in Portugal. In totaal telt de streek 14.000 ha wijngaarden. De max. productie voor rode wijnen ligt op 55hl. per ha, voor rose en witte wijnen is dit 70hl. per ha. Alentejo is heet! Tijdens de zomermaanden schijnt de zon genadeloos. In juli en augustus zijn temperaturen boven de 40 graden niet ongewoon.
De bodem is zeer gevarieerd en kan bestaan uit kalk, verweerde graniet, zandsteen, leisteen of klei.

Alfrocheiro

blauw
Portugese druivensoort voor rode wijn. Deze soort is vooral aangeplant in de Dao, Bairrada en in Alentejo. Hij geeft kleur-intensieve wijnen die veelal versneden worden, met andere soorten vermengd. Het alcoholgehalte is hoog. Kleine, compacte druiven, heel donkerblauw van kleur, met een stevige schil. Synoniem voor: Tinta Bastardinha, Tinta Francesa de Viseu


Baga

blauw
Portugese druivensoort voor rode wijn. Deze soort wordt vooral gebruikt in Bairrada en Dao. De druif heeft een dikke schil en levert wijnen met een geur en smaak van zwarte bessen.
indien hij volledige rijping heeft gekend geeft de druif goede bewaarwijnen.
De wijn is zeer tanninerijk, heeft veel kleur en een goede zuurgraad. Aangeraden wordt deze een lange tijd te bewaren (12-tal jaren).
Men tracht de wijn wat toegankelijker te maken door te vinifiëren zonder stelen en door slechts kort schilcontact toe te staan bij de gisting.
De wijnen hebben een laag alcoholgehalte.


Tinta Grossa

blauw