Product Details

Cadão tinto

   Denominação de Origem Controlada

8

Karakteristieken

Oogstjaar: 0
Wijnhuis: Mateus e Sequeira Vinhos
Regio: Douro
Mateus e Sequeira Vinhos

Mateus & Sequeira Vinhos, gevestigd in São João da Pesqueira in de Douro, hebben in het verleden heel veel quintas opgekocht, waar ze de laatste jaren wijn produceren onder hun eigen merken: Cadão en Clama.
Wat betreft het hoofdmerk Cadão, je hebt er rood, rosé en wit in de instapklasse, aangevuld met Reserva wit en rood. Daarboven steekt de Touriga Nacional reserva uit. In het top-segment hebben we dan de Vinhas Velhas PM in wit en rood en als topper de Vinhas Velhas Grande Reserva.

Ook de portwijnen vallen onder het merk Cadão en zeer betaalbaar, een goede tawny, ruby en white port, 10 Years old Tawny en Vintage 2014 en 2016. Ook een Moscatel do Douro zit in hun gamma.

Dan heb je het merk Clama, met een rode en een witte wijn, en van beiden een Reserva.

Een wijnhuis met een selectie voor de alledaagse betaalbare wijnen uit de Douro!

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Touriga Nacional

blauw
Wordt al sinds de 18e eeuw gebruikt in de port. Touriga Nacional is een vroeg rijpe druif met een diepe kleur en een intens aroma van rood fruit, rozen en viooltjes. Rijke tannines zijn ook kenmerkend voor deze druif.


Touriga Franca

blauw
Druivensoort die uiterst geschikt is voor hete regio's. Behoort tot de beste en populairste cultivars voor de portproductie in de Douro streek. Het is een zeer productief ras.
De wijn heeft een goed zuurgehalte, bevat veel tannine en levert zachte, lichte, fruitige en aromatische wijnen.


Tinta Roriz

blauw
Een typisch Portugese druivensoort voor rode wijn, die vroeg rijp is. De Tinta Roriz heeft een dikke schil en brengt wijnen voort met een diepe kleur, met weinig alcohol en die lang bewaard kan worden zonder kleur te verliezen. De wijn heeft een fruitige smaak en geur, met weinig zuur en sommige wijnen hebben iets van specerijen en rood fruit.