Product Details

Quinta da Bacalhoa

   Vinho regional

22

Karakteristieken

Diepe en levendige rode kleur.

Geconcentreerde aroma's van kruiden, eikenhout en vooral fruit.

Het rijke pallet van rode vruchten is heerlijk uitgebalanceerd tot een zacht gestructureerde wijn.

Serveren tussen 16 en 18°C.

Laat zich begeleiden door stevige vleesgerechten, wild en grillades.

Oogstjaar: 2012
Alcohol: 14.5%
Wijnhuis: Bacalhoa Vinhos
Regio: Terras do Sado- Setubal
Bacalhoa Vinhos

Gesticht in 1922 onder de naam Joao Pires & Filhos, en tot op heden uitgegroeid tot een van de leidende wijnhuizen in Portugal.
Met een productiecapaciteit van 12 miljoen liter, een rijpingscapaciteit van 6000 vaten en 500 hectaren wijngaarden streeft men het doel na om kwalitatieve wijnen binnen ieders bereik op de markt te brengen.

Terras do Sado- Setubal

Dit grote gebied begint ten zuidoosten van Lissabon aan de overzijde van de rivier de Taag terwijl in het centrum de rivier de Sado stroomt. Het wijnbouwgebied strekt zich uit van Lissabon langs de westkust naar het zuiden. Het klimaat is mediterraan met warme zomers en weinig regen.
Men treft verschillende bodemsoorten aan in terras do sado: klei en zand.

Merlot

blauw
Een productieve, vroeg rijpe, fruitige donkerblauwe druivensoort. Het sap is weelderig, fruitig en kan zwoel bijna zoet zijn. In de merlot ruikt en proeft u kersen, bessen en pruimen. Maar ook kunt u rozen ruiken en potloodslijpsel. De druif heeft een niet al te dikke schil, een relatief hoog suikergehalte en is in potentie erg productief. De merlot bloeit vroeg in het voorjaar en is dan blootgesteld aan de gevaren van nachtvorst. Als de productie te hoog wordt, worden de wijnen dun en licht. De druif wordt vaak gebruikt om in een blend de strengheid van de cabernet sauvignon te verzachten.


Cabernet Sauvignon

blauw
Een kleine doffe donkerblauwe druif met een dikke schil. Het sap is zeer aromatisch. In een typische Cabernet Sauvignon ruikt en proeft u naast zwarte bessen ook groene paprika, pure chocolade en munt. In de geur speciaal viooltjes, cederhout (sigarenkistjes) en potloodslijpsel. De druif heeft een van de hoogste pit-vruchtvlees verhoudingen: 1 op 12. Pitten zijn, naast de schil, de belangrijkste tanninebron van wijn. Door zijn tannine is deze druif zeer geschikt om op eikenhouten vaten te rijpen. Dat maakt de stroeve tannine zacht en soepel. Als deze druif in een te koel klimaat groeit nijgen de wijnen naar onrijpheid en zijn wat dun. Een te warm klimaat maakt de wijn wat vlak en geeft een indruk van gestoofd fruit in de geur en smaak.