Product Details

Lello

   Denominação de Origem Controlada

8.5

Karakteristieken

Citroengele heldere wijn.

Aroma's van fruit en licht mineraal.

Heel evenwichtige combinatie van zuur-zoetgehalte.

8-10°C

Ideaal bij visgerechten uit de oven, zeevruchten en wit vlees.

Oogstjaar: 2017
Alcohol: 12.5%
Wijnhuis: Borges
Regio: Douro
Borges

Vinhos Borges heeft een lange geschiedenis die teruggaat naar 1884. In dat jaar richtte de broers Francisco en Antonio Borges een bedrijf voor Port wijnen op. Het bedrijf was gesitueerd in Vila Nova de Gaia en het bracht een assortiment van DOC wijnen voort. Het hoofdkantoor verhuisde in 2000 naar Rio Tinto en jaarlijks produceert Borges circa 6 miljoen flessen. Hiervan wordt ongeveer 55% geexporteerd.

Douro

De Douro is een unieke wijnregio met bijzondere groeiomstandigheden. Al eeuwenlang leveren de wijnboeren verfijnde portwijnen aan de hele wereld. Tegenwoordig gebruiken veel van deze wijnboeren hun beste druiven voor tafelwijnen en tonen de wereld dat de regio capaciteiten heeft om wijnen van de hoogste kwaliteit voort te brengen.
De productie mag maximum 55 hectoliter per hectare bedragen.
Witte wijn moet minimaal twee maanden worden opgeslagen, voor rode wijnen geldt een minimale opslagduur van acht maanden.
Het klimaat is continentaal met zeer hete zomers en strenge winters. De regenval varieert sterk naargelang de regio.De bodem bestaat deels uit verweerde graniet, maar ook voor een groot deel uit grijze leisteen.

Malvasia Fina

groen
Een van de oudste druivensoorten voor witte wijn. Tegenwoordig steeds minder in de mode en langzaam verdwijnend uit de meeste gebieden. Wordt nog wel verbouwd in enkele regio's in Portugal en op Madeira (een van de vijf klassieke druivensoorten voor Madeira). De wijnen zijn aan de zware kant, hebben een duidelijke notengeur en goed zuur. Malvasia is de belangrijkste druivensoort in Madeira.